E-sport

Adam Ziaja / Shutterstock.com

Adam Ziaja / Shutterstock.com

E-sport kan defineres som en form for sport hvor deltakerne må prestere på en datamaskin. Det konkurreres i ulike spill mellom utøverne og alt er prestasjonsbasert. I Norge er E-sport i stor fremgang og flere spill har allerede fått egne ligaer og profesjonelle spillere.

De mest kjente spillene

I 2012 begynte flere nettsteder å dekke konkurransene, noe som igjen har økt interessen rundt E-sport betraktelig. Flere enn noensinne kan nå følge med på spillingen live fra streaming-tjenester på nettet, og nettstedet Gamer.no er hovedarrangør av flere ligaer. De mest kjente spillene det konkurreres i er Hearthstone: Heroes of Warcraft, Dota 2, StarCraft, League of Legends og Counter-Strike. E-sport-ligaen til Gamer.no har registrert over 1600 deltakere.

Sponsorer og ny liga

I 2015 fikk Norge sin første store sponsor og en egen liga, Telenorligaen. Takket være sponsorer kunne nå pengepottene økes betraktelig og i fjor var denne på 290.000 kroner. Vi har i dag også en konkurrent til Telenorliagen, Alt-i-box-ligaen, som får stor oppmerksomhet på TV2 Sumo. Her foregår konkurransene med de samme spillene som hos konkurrenten, men ikke i Hearthstone. Totalt var det 110 spillere med i denne ligaen i 2015, men man regner med at dette øker betraktelig i 2016.