Liverpool fans går aldri alene

Det finnes Liverpool-supportere verden over. Norske Liverpool-supportere vet at det ikke finnes en følelse i verden som er bedre enn en Liverpool seier i en viktig kamp når du er sammen med andre supportere av “The Reds”.

I Norge følger vi med på kampene i spenning og kan til og med få Liverpool nyheter på norsk. Liverpool er en av verdens mest verdifulle fotballag og har en lang og prestisjefylt historie som starter med et brudd fra Everton FC i 1892 – det andre store fotballaget i Liverpool. Everton FC “The Blues” og Liverpool FC “The Reds” har naturligvis vært rivaler siden den gang.

Anfield er hjemmebane til Liverpool FC og har plass til 54 000 mennesker. Dette setter den på 6. plass i Premier League arena størrelse i 2017-2018 sesongen (siden Tottenham bruker Wembley). Hvis du skal på Liverpool kamp er det viktig å kjøpe Liverpool supporterutstyr. Du bør ha en god hjemmedrakt, men en seriøs fan vil også gjerne bruke bortedrakten spillerne bærer. En skikkelig seriøs fan tar på seg Liverpool drakt, Liverpool sokker, Liverpool lue og naturligvis et Liverpool skjerf.

Liverpool kan forventes å plassere nær toppen av tabellen mesteparten av tiden. På tross av dette så har de aldri vunnet Premier League i dets 25 år lange historie. De har fire andreplasser og generelt gode plasseringer – samt en rekke cup seiere. Men uten en ligaseier på 25 år, hvorfor er Liverpool supportere så mannsterke, så fanatiske, så lojale? Det er vanskelig å forklare og vanskeligere å forstå, men en Liverpool supporter vil “never walk alone”.

Liverpools offisielle sang “You’ll never walk alone” var en hit i 1963 og ble raskt tatt opp som lagets sang. Den er kjent verden over og kommer tydelig gjennom på TV når Liverpool seirer. Du kan også høre den i bakgrunnen av Pink Floyds 1971 hit “Fearless”.