Premier Leagues største stjerner

AHMAD FAIZAL YAHYA / Shutterstock.com
AHMAD FAIZAL YAHYA / Shutterstock.com

Den engelske toppligaen i fotball regnes til å være verdens fremste, og det med god grunn. Enhver store internasjonale fotballstjerne må prøve lykken i England i løpet av sin karriere – ellers vil han neppe nå verdenstoppen i popularitet. De største fotballegendene i historien har alle spilt i England, selv om mange av dem har bevegd seg videre til Italia og Spania senere i livet.

En herlig sesong er nettopp over – Hazard ble beste spiller

Premier League 2014/2015 var en heftig sesong, en sesong full av action og store nyheter. På slutten av sesongen var det rimelig klart hvem som skulle bli årets beste spiller, og det overrasket ingen når Chelseas store stjerne, Eden Hazard, fikk den prestisjefulle utmerkelsen. Hazard gjorde undere på fotballbanen gjennom hele året og sørget for at Chelsea tok førsteplassen i verdens beste liga allerede i begynnelsen av mai måned. Sergio Agüero og Alexis Sanchez viste også utrolig god fotball – hvor hadde Manchester City og Arsenal vært uten sine to toppspillere? Målene Agüero og Hazard scoret i løpet av sesongen er vanvittig flotte å titte på i etterkant, så om du har noen som helst interesse for fotball bør du virkelig søke deg opp på en samling av alle deres mål under årets sesong.

Også små lag huser store stjerner

De største fotballagene har jo som regel store stjerner på laget, men også mindre lag som endte opp på bunnen av tabellen viste overraskende god fotball på grunn av individuelle prestasjoner – Charlie Austin fra Queens Park Rangers var en fryd å titte på. Stewart Downing klarte å holde West Ham United i en god posisjon på tabellen gjennom halve sesongen, og fotballaget fra østlige London klarte å ende opp på en 12. plass, kun femten poeng bak Europa League-kvalifiseringen som gikk til Liverpool. Harry Kane fra Tottenham skapte også store overskrifter i løpet av denne Premier League-sesongen, og det stilles nå store spørsmåltegn ved hans fremtidige karriere. Mye tyder på at han vil bli solgt i løpet av sommeren – kjøpere har allerede stilt seg i kø for å tilby gode penger for denne stjernen. Wayne Rooney var nok årets største skuffelse, mens Cesc Fabregas var et utrolig godt kjøp for Chelsea – hans fantastiske pasninger hjalp utallige ganger med å sette ballen i målet til motstanderne.